Boek nu!
top of page

Algemeen Voorwaarden

Als u om wat voor reden dan ook niet tevreden bent met een behandeling of onze dienst, laat het ons telefonisch weten. Bespreek eerst de klacht met een van de eigenaren van Beauty & Tattoo Heerenveen. Er kan sprake zijn van een misverstand en dan zoeken we graag naar een oplossing. 

Klachten

Klacht(en) mag schrijftelijk naar ons adres sturen met het bewijs van de schade. Mocht de klant de klacht niet met de juiste persoon (eigenaar) willen oplossen, plaats dan geen belediging/smaad/laster over Beauty & Tattoo Heerenveen op social media, dit word serieus genomen en kan leiden tot aangifte bij de polite. 

Onjuiste informatie

Beauty & Tattoo Heerenveen zijn niet aansprakelijk voor schade van welke aard ook ontstaan doordat de behandelaar Beauty & Tattoo Heerenveen uitgegaan van door de cliënt verstrekte onjuiste en/of onvolledige informatie over lichamelijke aandoeningen, medicijngebruik, werkzaamheden, vrijetijdsbesteding.

Verlies/diefstal

Beauty & Tattoo Heerenveen is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal, of beschadiging van persoonlijke eigendommen die de cliënt heeft meegebracht naar de salon.

Afspraak regels

Bij afspraken die binnen 24 uur telefonisch/schrijftelijk worden afgezegd verrekenen wij 50% van het totaal bedrag van de gereserveerde behandeling.  (dit geldt voor oa. ziek, afspraak vergeten of niet op komen dagen), wij sturen een eerste betalingsonderzoek daarna een herrinering. Bij een aanmaning komen er administratie kosten die bij. 

Afspraak regels

 Mocht Jackie/Peter (eigenaren) zich binnen 24 uur voor de afspraak ziekmelden dan ontvangt de klant 50% korting van het totaal bedrag van de gereserveerde behandeling.

Refund
 

Er is geen sprake van refund. 

Garantie

Klanten krijgen 3 maanden garantie van een behandeling, voor PMU behandelingen mag de klant binnen 3 maanden na de touch up terugkomen voor evt. 3e behandeling helemaal kosteloos. 
LET OP! buiten de garantie tijd, komt nabehandeling/touch up kosten. 

Vragen/melding(en) over de behandeling

Meldingen over een behandeling(en) kunnen alleen telefonisch, NIET op whatsapp, email of andere social media kanalen. 

bottom of page